Het huis van het Nederlands

Het huis van het Nederlands is een organisatie die het gebruik van het Nederlands in Vlaanderen wilt stimuleren. Hoewel zij zelf geen echte taallessen aanbieden, organiseren zij wel heel wat activiteiten rond Nederlands spreken.

Zo organiseert het Huis van het Nederlands in Brussel regelmatig conversatietafels onder de naam “Babbelut”. Deelnemers praten er in kleine groep, en onder begeleiding van een moedertaalspreker, met een hapje en een drankje, over een bepaald thema. Natuurlijk leren regelmatige deelnemers enorm snel bij in deze ontspannende maar ook stimulerende context.
In de zomer worden de conversatietafels vervangen door de “Zomerbabbelut”. Dat is een wekelijkse picknick op donderdagmiddag in het Brusselse Egmontpark. Dat is zelfs niet alleen goed voor je kennis van het Nederlands, eigenlijk ontwikkel je er ook een prima netwerk en kan je er nieuwe vrienden of zelfs een job aan overhouden.

Daarnaast heeft het Huis van het Nederlands ook een adviesfunctie. Zij kunnen je prima adviseren welke manier om Nederlandse les te volgen het beste bij je past. Je vindt ook een lijst met scholen waar zij mee samenwerken op hun website.

Tenslotte neemt het Huis van het Nederlands ook officiĆ«le niveautests van je kennis van het Nederlands af. Met zo’n attest kan je je kennis ook effectief bewijzen aan bijvoorbeeld een nieuwe werkgever.
Het is dus ook perfect mogelijk om een taaltraining bij Dutch Language Classes te volgen en vervolgens je nieuwe niveau officieel te laten testen bij het Huis van het Nederlands. Wij helpen je je op deze test voor te bereiden.

De volledige lijst met taalstimuleringsactiviteiten van het Huis van het Nederlands in Brussel vind je via deze link. De website van het Huis van het Nederlands in Vlaams Brabant kan hier vinden.

Doe er je voordeel mee. Vul je taalkennis aan, test zoveel mogelijk activiteiten, ga regelmatig naar wat jou boeit en behaal zelfs een officieel certificaat van jouw Nederlandse taalkennis.