Nederlands lezen in Leuven

Lezen in het Nederlands is een zeer goede manier om je kennis van en voeling met de taal stap voor stap te vergroten. Daarom maakten wij op deze site al een artikel met leestips. Je vindt er een lijst met gemakkelijke boeken om mee te starten, de bekendste roman- of thrillerauteurs, een lijst met populaire stripverhalen en zelfs de groten uit de Nederlandstalige literatuur.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om meer over je eigen vakgebied te lezen of de actualiteit te volgen.
Wanneer je diezelfde onderwerpen ook in je moedertaal blijft volgen zal de context je helpen om er ook in het Nederlands over te lezen, zelfs wanneer er wat meer nieuwe woordenschat aan te pas komt.

Aan boeken, kranten en tijdschriften kan je je blauw betalen maar er is ook een alternatief. De Leuvense stadsbibliotheek Tweebronnen (de Bib Leuven) biedt immers leesvoer voor alle smaken. Je vindt er een ruim aanbod van zowel fictie als non-fictie maar ook alle belangrijke kranten en een grote hoeveelheid tijdschriften. Of je nu een laatste stand van zaken van de Europese economische situatie wilt hebben, liever wat leest rond spiritualiteit,een eigen huis bouwen of kooktips of op zoek bent naar het Nieuw Industrieel Magazine, je kan zowat elk tijdschrift lezen in de Bib.¬†Daarnaast kan er ook een grote verzameling DVD’s en CD’s ontleend worden.
Je schaft je al een lidkaart aan voor zo’n 6 euro per jaar.

Aan de ingang van de bib vind je ook altijd heel wat aankondigingen van lokale sociale of  culturele initiatieven. Volg ook een aantal interessante initiatieven op, ga naar toneel, een workshop of ontdek waar je kan werken als vrijwilliger en je bouwt je Nederlandstalige netwerk weer wat verder uit.

Voor een prikje zorg je er dus voor dat je weer op een andere manier met het Nederlands in contact komt. Hoe meer verschillende manieren je gebruikt om te leren, hoe rijker je taal immers wordt.

De bib Leuven heeft ook filialen in Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele.
Je vindt Bibliotheek Tweebronnen in Diestsetraat en de Rijschoolstraat, 4 in Leuven.
De volledige catalogus kan ook op de website geraadpleegd worden.