Snel Nederlands leren

Er is een manier om snel Nederlands te leren. En dat is zelfs een hele stimulerende manier. Ze brengt meer plezier in het leerproces en daarom komt het resultaat er ook veel sneller.

Weet jij nog hoe als kind je moedertaal geleerd hebt? Je begon met geluiden die de mensen rondom je maakten te imiteren. Daarna kwamen de eerste woorden en dan kwamen er zinnen. Dat proces ging ook steeds sneller en sneller. Op school werd de kennis die je al “ontdekt” had gesystematiseerd en leerde je dat er regels waren om te volgen. Zo kon je de taal ook in verschillende andere situaties gaan gebruiken.
Er is dus een natuurlijk leerproces. Dat vertrekt vanuit ontdekken, imiteren en spelen. Dan komt er een analytische fase waar het belangrijk wordt een regel te begrijpen. Daarna ga je die kennis terug toepassen op zoveel mogelijk, licht verschillende, situaties. Daarbij ontdek je weer nieuwe elementen en zo blijft de cirkel rond.
We zijn echter geen kinderen meer. Tussen de eerste woordjes die we imiteren en de grammaticale verduidelijking hoeven dus geen jaren van ons leven meer te liggen. We kunnen dus even efficiënt maar nog veel sneller leren.

Daarom gebruikt Dutch Language Classes hetzelfde principe. We starten met eenvoudige conversaties, taalspelletjes of andere manieren om de taal te ontdekken. Daarna wordt de achterliggende grammaticale regel verduidelijkt. Op deze manier kost die grammatica leren ook weinig moeite. Je hebt hem immers al zelf ontdekt. Gewapend met een eerste intuïtieve ervaring en de grammaticale kennis trekken we er vervolgens op uit. We oefenen de principes en testen ze uit in nieuwe situaties. We gaan samen naar de winkel, het museum of schrijven nieuwe CV’s en gaan op gesprek.
Omdat de situatie gewoon leuk of interessant is ben je vanzelf ook gemotiveerd om er zoveel mogelijk van te onthouden en een ervaren taalcoach helpt je met iedere nieuwe stap in het leerproces.

Zo kan je efficiënt en snel een taal leren spreken. Deze methode kan traditionele taallessen die je op school volgde perfect aanvullen maar ze kan ook op zichzelf staan. Ze bevat immers alle elementen die er nodig zijn voor een boeiende en stimulerende les waar je echt uit bijleert.