Spelletjes Nederlands leren

Je kan heel veel leren terwijl je een spel speelt. Grote bedrijven hebben dat al lang ontdekt.
Zo zet een groot ICT bedrijf Monopoly in bij de introductie van nieuwe werknemers. Ze maakten er een eigen versie van en pasten zo het concept helemaal aan hun bedrijf aan. Zo koop je geen straten maar service lines en hotels werden vervangen door referenties op je CV. Zo worden de spelers aangespoord om creatief te zijn, ze leren de essentiele vaardigheden voor het bedrijf aan en leren van elkaar.
Ook FrieslandCampnia gebruikt tegenwoordig een serie opleidingsspellen bij het opleiden van nieuwe mensen in hun bedrijf. In een evaluatierapport schrijven ze dat het hun opleidingen “anders, leuker en transparanter” maakt en het de betrokkenheid en de retentie van de deelnemers vergroot.
Experten noemen het fenomeen “gamification“. Ze voorspellen dat het een nieuwe trend zal worden omdat er al spelend veel informatie blijft hangen.

Dutch Language Classes wilt praktisch bruikbare en nuttige taaltraingen bieden, met rendement. Daarom gebruiken wij ook een hele reeks spelletjes om het leren te stimuleren.
We gebruiken bijvoorbeeld taalspelen om grammatica in een dynamische context in te oefenen. Klassieke spellen helpen om specifieke vaardigheden aan te leren. Zo kan je vlot leren rekenen terwijl je Yathzee speelt of woordenschat rond verkopen inoefenen met monopoly. Voor woordenschat rond bijvoorbeeld solliciteren maakten we dan weer zelf een eigen spel.
Samen met een ervaren taaltrainer oefen je op deze manier dus de taal op een ludieke manier. Het spel-element maakt de training dynamisch en motiverend en dat het werkt kunnen we leren van de grote bedrijven die dat al lang begrepen hebben.

Zo biedt Dutch Language Classes taaltrainingen Nederlands die meer klassieke lessen op school perfect kunnen aanvullen maar ook op zichzelf kunnen staan. Ze hebben als doel om jou snel, zonder moeite en met blijvend resultaat Nederlands te laten leren. En zo kan je de taal in alle nieuwe situaties blijven gebruiken.

 

Een spel om een conversatietraining te stimuleren

Dutch Language Classes – Een spel om een conversatietraining te stimuleren

Dutch Language Classes - een taaltraining met een spel

Dutch Language Classes – een taaltraining met een spel